NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Belanjawan 2023: Tiada peruntukan khas buat e-sukan. -Hannah
KUALA LUMPUR: Kementerian Belia dan Sukan (KBS) tidak akan menyediakan peruntukan khas untuk e-sukan dalam Belanjawan 2023 yang akan dibentang Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Jumaat ini.

Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh berkata peruntukan untuk kementeriannya pada tahun ini, akan merangkumi semua jenis sukan dalam memastikan kelangsungan pembangunan sukan tanah air.

"Kita beri keutamaan kepada semua sukan, kita ada banyak jenis sukan. Kita tak ada lihat ada bajet khas untuk e-sukan, e-sukan sudah jadi main stream untuk KBS.

"Ini bermaksud, setiap tahun memang akan ada peruntukan untuk e-sukan, cuma jumlah kita tidak boleh beritahu," katanya pada sidang media selepas pratonton Jalur 14 siri kedua di Dadi Cinema, Pavillion, ibu negara hari ini.

Bagaimanapun Hannah berkata sebarang keputusan mengenai jumlah bajet kementerian itu, akan diputuskan oleh Anwar yang juga Menteri Kewangan.

Katanya, tidak banyak perubahan mengenai inti pati bajet tahun ini, bagi kementerian berkenaan berbanding yang dibentangkan sebelum ini.

"Kami tidak mempunyai komponen luar biasa, dan ia tidak akan berubah dengan banyak berbanding tahun tahun lepas," katanya

- BERNAMA

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo