NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Banjir di Johor makin pulih, 976 mangsa masih di PPSJOHOR BAHRU - Jumlah mangsa banjir terus mencatatkan penurunan apabila seramai 976 mangsa daripada 272 keluarga dilaporkan masih berada di 10 PPS setakat jam lapan malam, Rabu.

Menurut laporan Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN), tiga daerah melibatkan Batu Pahat, Kota Tinggi dan Segamat masih terjejas akibat banjir.

"Jumlah mangsa banjir di negeri ini terus mencatatkan penurunan setakat jam lapan malam, Rabu.

"Setakat jam lapan malam Rabu seramai 872 mangsa daripada 276 keluarga berada di enam PPS di Batu Pahat, 41 mangsa daripada enam keluarga di satu PPS Kota Tinggi dan 63 mangsa daripada 20 keluarga melibatkan tiga PPS Mersing.

"Bagaimanapun, tiada PPS yang ditutup di sebalik penurunan jumlah mangsa banjir ketika ini," menurut laporan berkenaan.

Dalam pada itu, berdasarkan sumber daripada Jabatan Meteorologi Malaysia (Met Malaysia), ribut petir dijangka melanda Tangkak, Muar dan Batu Pahat.

Bagaimanapun, tiada amaran hujan lebat berterusan diramalkan berlaku di ketiga-tiga daerah berkenaan.

Sementara itu, pemantauan terus dilakukan susulan penutupan dua jalan melibatkan Jalan Tanah Abang/Selekoh Pertama Tanah Abang di Mersing dan Jalan Sungai Tiram-Ulu Tebrau di Kulai, ditutup kepada semua kenderaan berikutan banjir dan tanah runtuh.

“Jalan Tanah Abang/Selekoh Pertama Tanah Abang di Mersing (laluan J228, seksyen 1.0) ditutup kerana dinaiki air setinggi 0.85 meter, manakala Jalan Sungai Tiram-Ulu Tebrau di Kulai juga ditutup kepada semua kenderaan berikutan air naik setinggi 12 meter susulan cerun runtuh di laluan J08 Seksyen 3.5,” menurut laporan berkenaan.


Sumber I Sinar Harian 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo