NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Seorang anggota APM cedera sewaktu operasi SAR tanah runtuh Batang KaliBATANG KALI, 19 Dis (Bernama) -- Seorang anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Selangor yang turut serta dalam operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa tanah runtuh di sini, mengalami kecederaan dan kini sedang menerima rawatan.

APM Selangor dalam kenyataan malam ini memaklumkan Prebet (PA) Erzvicly Fazikhan Zakariah cedera ringan di bahagian lutut, setelah terjatuh ke dalam tanah berselut.

“Erzvicly Fazikhan mengalami kecederaan itu sewaktu menarik keluar kakinya, kerana terjatuh ke dalam selut.

“Tahap kesihatan anggota amat dititikberatkan ketika menjalankan tugas atau sebarang operasi,” menurut kenyataan itu.

APM merupakan antara lima agensi penyelamat terlibat dalam operasi SAR mangsa tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya di sini selain Polis Diraja Malaysia, Angkatan Tentera Malaysia dan Pasukan Mencari dan Menyelamat Khas Malaysia (SMART).

Operasi SAR yang sudah memasuki hari keempat itu diketuai Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, dengan sehingga kini 24 mangsa disahkan terkorban, manakala sembilan lagi masih hilang daripada keseluruhan 94 mangsa yang terlibat.


— BERNAMA
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo