NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ridhuan Tee jadi penceramah pertama yang digam RTM atas arahan Menteri

Professor Dr Riduan Tee Abdullah dimaklumkan telah tidak dibenarkan bersiaran di Media Elektronik..

Ini berikutan tularkan print screen mesej Dr Riduan Tee memaklumkan beliau telah diberi notis pemakluman oleh pihak RTM
Pada 2018, Setiausaha Sulit Kanan kepada Menteri Komunikasi dan Multimedia telag menghantar surat kepada media elektronik memaklumkan senarai nama yang telah dipersetujui Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo untuk siaran televisyen dan radio RTM.

Surat yang ditular itu turut menyenaraikan nama penceramah terbabit yang diterima daripada Pegawai Tugas-tugas Khas (Bahagian Agama) Jabatan Perdana Menteri.

Surat berkenaan juga memaklumkan Jabatan Perdana Menteri telah membuat tapisan dari segi kelulusan, kelayakan, kepakaran dan mentauliahkan kesemua penceramah berkenaan.

Tindakan Gobind dilihat telah mencampuri urusan agama Islam dan mendapat tentangan banyak pihak.
 
........
Komen: ..Kerajaan Anwar kita dah ikut style Mahathir, sekat penceramah, halang kebebasan bersuara, Insha Allah bakal melingkup awal suasana budaya langit terbuka......


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo