NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rafizi kalau tak tahu, tak pandai buatlah macam Mat SabuIsu telur semasa Muhyiddin menjadi PM tak berlaku malah telur boleh dibeli begitu banyak dan boleh diberikan kepada golongan susah semasa PKP. Walaupun PKP, telur menjadi salah satu makan 'rugi' penduduk Malaysia. sehingga ada yang buat video tik tok 'masakan telur selera biawak'.


 Bila Ismail Sabri ambil alih daripada Muhyiddin telur mula naik harga. Telur juga mula kurang di pasaran walaupun Malaysia pengesport telur kelima terbesar di dunia.

Masuk sahaja zaman Anwar jadi PM, lagi bala turun terun bukan sahaja telur naik harga malah dipasaran pun telur tak ada. Nak beli telur, telur pun tak ada.

Anwar janji esok harga telur turun.

Esok Mat Sabu umum import telur. Harga telur menjadi makin tinggi. Jenis D yang sama sais telur import dulu pernah harga RM6 30 biji kemudian paling-paling mahal pun tak lebih RM9 tapi kini telur saiz berkenaan boleh mencapai RM16?

Mat Sabu pun buat video juga, maybe dia pun terpengaruh dengan tik tok. Saya tak serta video Mat Sabu di sini. Walaupun saya tak suka Mat Sabu, cara penyampaian Mohamad Sabu mudah difahami oleh sekelian rakyat tentang apa yang sedang dan akan dilakukan kementeriannya dalam memastikan aktiviti pertanian berjalan lancar serta bekalan makanan mencukupi pada harga yang stabil dan dimampui segenap lapisan masyarakat. Itu kata Mat Sabu dalam video. Betul atau tak hampa tegok nanti. PH ni kaki kencing.


Banyak gambar dalam video ada perempaun bersama dengan Mat Sabu, tapi itu bukan isteri baharu Mat Sabu. Walaupun Mat Sbu ni kaki perempuan... jangan tuduh sebarangan. Saya rasa itu adalah KSU Kementerian. Mat Sabu tak tahu dia tanya dan dibantu oleh pengawai yang tahu tak macam Rafizi ego KSU di tolak ketepi dia rasa dia sangat pandai. Itu keluar formula jangan makan ayam. 


Yang saya pelik kenapa perempuan tu aje ada sepanjang video Mat Sabu mana pergi timbalannya YB CHAN FOONG HIN (DAP)?

Tidak seperti Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Ekonomi) Rafizi Ramli sebelum ini yang dilaporkan berkata hanya mereka yang intelligent sahaja boleh faham apa yang diperkatakannya mengenai isu kurangkan makan ayam. Habis, kalau begitu rakyat biasa yang tidak intelligent  tak akan fahamlah.

Sebelum PRU15, Rafizi juga dilaporkan memberi jawapan sama kepada wartawan ketika isu pengisytiharan harta dan ketidaktelusan akaun Invoke yang melibatkan sumbangan awam.

Lebih emosional lagi, selepas pejabatnya diserbu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan isu berkenaan, Rafizi memberitahu media jika Pakatan Harapan memerintah selepas PRU15, dia akan cari Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Azam Baki.

Sifat angkuh Rafizi telah mengundang kritikan ramai termasuk beberapa personaliti veteran dan berpengaruh.

Sekarang Rafizi sudah jadi menteri dan menganggotai kerajaan. Dah jumpa Azam Baki yang dicari? Apa perkembangan hasil dari serbuan SPRM itu? Senyap saja. Rakyat sedang menunggu.

Kalau tak ada ulasan pasal SPRM bermakna memang Rafizi kencing rakyat pasal pengistiharan harta sebelum PRU15 lalu. Memang kecing dulu kini dan selamanya (Ambil slogan UMNO kerana dah kahwin)

Negara akan menjadi malang jika ada pemimpin yang jadi Menteri tetapi bodoh buat macam pandai, lihat macam pandai. Sudahlah bodoh susah nak diajar belagak pula tu.


........
Komen: Formula kereta bila nak terbit?


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo