NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Piala Dunia Argentina Vs France, Islam yang menang

 


Kuliah ini adalah rakaman kuliah maghrib yang berlangsung di Masjid Selayang Baru, Selayang pada 16 Disember 2022. Dalam kuliah ini Yang Berbahagia Ustaz Dr Mat Rofa membahaskan tentang apa yang terjadi di Qatar pada Piala dunia Fifa 2022 yang lalu.

Apa yang dipamerkan di qatar adalah satu kemenangan buat umat Islam. Pihak penganjur berjaya mempamerkan keindahan islam buat semua peminat bola di seluruh dunia. Apa yang Qatar pamerkan adalah berbeza dengan apa yang di tuduh oleh media barat.

Akhirnya ustaz membuat kesimpulan, walau siapa pun yang menjuarai Fifa 2022, namun disebaliknya adalah kemenangan yang besar buat Islam. Semoga kuliah ini memberi manfaat dan kebaikan kepada semua. dan mohon maaf sekiranya terdapat kekurangan dari pihak kami dalam usaha kami untuk menyebarkan cahaya Nabi buat semua umat Baginda Sallallahu alaihi wasallam. 


 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo