NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Khidmat Naib Canselor UUM dipendekkan


KEMENTERIAN Pendidikan Tinggi memendekkan khidmat Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof. Dr. Haim Hilman Abdullah setakat 18 Januari tahun depan.

Bagaimanapun kementerian itu dalam satu kenyataan akhbar hari ini tidak memaklumkan sebarang penjelasan lanjut berhubung proses berkenaan.

“Kementerian mengambil kesempatan ini untuk merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Prof. Dr. Haim Hilman Abdullah atas khidmat bakti dan kepimpinan beliau,” kata kenyataan itu.

Haim Hilman, 49, dilantik sebagai Naib Canselor UUM sejak 17 Januari lalu bagi menggantikan Prof. Datuk Dr. Ahmad Bashawir Abdul Ghani yang menerajui UUM selama tiga tahun sejak 2018.

Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana dalam bidang Pentadbiran Perniagaan dari University of Portsmouth, United Kingdom dan memperoleh Ijazah Kedoktoran dalam Pengurusan Strategik pada 2010 dari Universiti Putra Malaysia.

Pada 24 Ogos lalu, Haim Hilman menafikan pernah menyatakan hasrat kepada mana-mana pihak tentang kesediaannya menjadi calon pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Menurutnya, fokus beliau kini diberikan sepenuhnya kepada pembangunan universiti berkenaan sejak dilantik mengemudi UUM.

Beliau sebelum itu dikaitkan sebagai tiga nama calon yang terdiri daripada ahli pemikir atau ‘think tank‘ untuk dipertaruhkan Barisan Nasional (BN) Selangor.


........
Komen: Orang kuat BN pun kena cantas dengan PH


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo