NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kerajaan PH putuskan semua Pengerusi dan ahli lembaga pengarah lantikan politik ditamatkan segera

PUTRAJAYA – Jemaah Menteri menerusi satu mesyuarat semalam telah memutuskan agar perkhidmatan lantikan politik melibatkan pengerusi dan ahli lembaga pengarah ditamatkan dengan serta merta.

Menerusi sekeping surat bertarikh 14 Disember 2022 yang ditandatangani oleh Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd. Zuki Ali, Ketua-ketua Setiausaha Kementerian turut diminta untuk memberikan kerjasama bagi melaksanakan perkara tersebut.

“Jemaah menteri telah memutuskan supaya Pengerusi dan Ahli Lembaga Pengarah bagi Badan Berkanun Persekutuan, Syarikat Menteri Kewangan (Diperbadankan), Syarikat Berkaitan Kerajaan serta Syarikat Pelaburan berkaitan Kerajaan lantikan politik untuk ditamatkan dengan segera.

“Sehubungnan itu, kerjasama Datuk Seri dan Datuk diperlukan untuk melaksanakan perkara ini sewajarnya. Sekian terima kasih,” demikian kandungan surat yang tular di laman media sosial sejak hari ini.- KOSMO! ONLINE
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo