NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Indonesia tarik balik sekatan pergerakan COVID-19

Kerajaan Indonesia memutuskan untuk menarik balik sekatan COVID-19 membabitkan aktiviti awam di seluruh negara. - Gambar fail/REUTERS


JAKARTA: Kerajaan Indonesia memutuskan untuk menarik balik sekatan COVID-19 membabitkan aktiviti awam di seluruh negara, kata Presiden Joko Widodo pada Jumaat.
Keputusan itu dibuat berdasarkan angka jangkitan COVID-19 yang terkini, kata Widodo di istana presiden di Jakarta, lapor Xinhua.
Kerajaan memutuskan untuk menamatkan protokol sekatan awam yang dikenali PPBM selepas melakukan pertimbangan selama 10 bulan.

"Tiada lagi sekatan pergerakan dan perhimpunan," kata presiden.
Bagaimanapun, Widodo menyeru orang ramai sentiasa berwaspada meskipun PPBM telah ditamatkan.
"Saya menasihatkan semua rakyat supaya berhati-hati dan berwaspada. Orang ramai mesti meningkatkan kesedaran mereka tentang risiko COVID-19," katanya.
Beliau juga menyarankan agar orang ramai terus memakai pelitup muka di kawasan sesak atau tempat tertutup.
-- BERNAMA


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo