NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

"Formula minyak sekarang dah ikut formula saya” kata Rafizi

KULIM, 6 Disember-Menteri Ekonomi, Rafizi Ramli menyifatkan formula untuk menentukan harga minyak pada ketika ini adalah kekal terbaik.

Menurutnya, formula tersebut perlu dikekalkan buat masa ini kerana ia mengambil kira perubahan harga minyak mentah dunia selain perlu mengambil kira berapa harga siling yang patut dikenakan.

“Formula sekarang ini pun formula saya yang dulu. Saya rasa formula tersebut masih kekal terbaik kerana mengambil kira perubahan harga minyak mentah dunia dan mengambil kira harga siling. ia bukan soal formula, ia soal keadaan ekonomi sekarang”, katanya kepada media.

Tambahnya lagi, kerajaan juga perlu melihat sama ada tindakan menambah peruntukan bagi menurunkan harga minyak berbaloi atau sebaliknya berbanding menggunakan peruntukan itu untuk aktiviti ekonomi lain yang boleh memberi kesan berganda.

Beliau berkata demikian selepas menyertai Ceramah Mega Ayuh Malaysia Padang Serai, malam tadi.

Ketika ini, harga mingguan RON95 dan Diesel masing-masing kekal RM2.05 sen dan RM2.15 sen seliter.

Manakala RON97 mencatatkan penurunan sebanyak 10 sen kepada RM3.85 sen seliter.

- RTM


Komen : Rakyat ingat dah ada formula baru turunkan harga minyak RM1.50 seliter


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo