NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Anwar menghadap Yang di-Pertuan Agong, jangka umum senarai timbalan menteri malam ini

PERDANA Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijangka menghadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, pada petang ini bertujuan memaklumkan senarai timbalan menteri akan dilantik dalam Kerajaan Perpaduan.

Sinar Harian memetik sumber menyatakan, perkembangan itu bakal melengkapkan pentadbiran kerajaan di bawah Ahli Parlimen Tambun itu selepas 28 anggota kabinet mengangkat sumpah jawatan masing-masing pada 3 Disember lalu.

Senarai Timbalan Menteri yang terpilih kebiasaannya diumumkan Perdana Menteri, sebelum mereka mengangkat jawatan masing-masing di hadapan Yang di-Pertuan Agong.

Sumber rapat dengan perbincangan isu itu memaklumkan, jumlah timbalan menteri itu mungkin akan dihadkan kepada satu bagi setiap kementerian kecuali beberapa kementerian disatukan.

Difahamkan, proses berkenaan akan mengambil kira hasrat Anwar yang mahukan saiz Kabinet lebih kecil berbanding kerajaan sebelum ini.

Anwar Ibrahim dijangka akan umumkan senarai timbalan menteri pada 8.15 malam ini.
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo