NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Anwar akhirnya akui sejumlah besar daripada RM600 billion adalah wang KWSP


Akhirnya Anwar mengesahkan tuduhan penyelewengan wang RM600 billion oleh Kerajaan PN adalah tidak tepat. 

Setelah diteliti, sejumlah besar dari wang itu adalah dari KWSP, iaitu wang simpanan hari tua rakyat sendiri dan juga untuk moratorium bank. Namun, ada beberapa puluh bilion yang lain yang menunjukkan ada pelanggaran peraturan.
Muhyidin berkata, apabila disebut mengenai kelulusan yang dibuat dalam pentadbiran PN, ia membabitkan isu atau perkara yang tidak mengikut peraturan termasuk kelulusan sewaktu pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dua tahun lalu.

"Di Parlimen saya pernah sebut bahawa kenyataan itu sengaja mengelirukan seolah-olah kerajaan ketika itu memberi wang begitu banyak kepada rakyat RM600 bilion. "Sejumlah besar adalah wang KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja), wang rakyat sendiri," katanya

........
Komen: .Inilah yang terjadi bila kerajaan pun nak bermentaliti sebagai pembangkang.......


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo