NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Akhirnya Rafizi ‘bersuara’, tapi bila Rafizi buka mula aje rakyat tahu ini pembohongan PH


Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd Rafizi Ramli akhirnya ‘bersuara’ mengenai kerjasama Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) setelah lebih seminggu Kerajaan Perpaduan dibentuk.

Menteri Ekonomi itu menyifatkan keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) lalu sebagai unik ekoran telah mendesak semua pihak yang bersengketa dalam politik sebelum ini duduk semeja dan mengutamakan rakyat.

“Keputusan PRU15 unik apabila tiada gabungan yang dapat membentuk kerajaan secara majoriti (dan) menyebabkan Perikatan Nasional (PN) atau PH tidak boleh membentuk kerajaan tanpa penyertaan BN.

“Kebuntuan itu hanya ada jalan keluar apabila Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong menitahkan gabungan-gabungan politik membentuk Kerajaan Perpaduan.

Rupayanya Rafizi jual nama Agong juga macam Anwar, Zahid Hamidi ketua penyamum Agong yang minta kerajaan Perpaduan.

Oklah kata Agong nak kerajaan gabungan ini.
Yang engkau pilih PEROMPAK jadi Timbalan Perdana
Sepatutnya pilihlah Rafizi.
Kan bodoh namanya

Tapi satu sahaja Rafizi cakap yang ini boleh dipercayai bahawa 'ANWAR PM LEMAH' terpaksa masukkan Zahid Hamidi dalam kabinet.

Rupanya Anwar ini cakap aje hebat tapi dia sebenarnya lemah dalam membuat keputusan.

........
Komen: Kita tunggu formula kereta 25k


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo