NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

3 askar Russia maut terkena serpihan dron

Tentera Ukraine dan Russia dilihat melancarkan serangan menggunakan dron. Minggu lalu, serangan dron bertubi-tubi oleh tentera Russia memusnahkan kediaman penduduk di kampung Stari Bezradychi, wilayah Kyiv. – Gambar AFP, 26 Disember, 2022.


SEBUAH dron Ukraine ditembak jatuh berhampiran lapangan terbang tentera Engels di wilayah Saratov Russia yang turut mengorbankan tiga askar Russia selepas terkena serpihan dron itu, lapor Sputnik.

“Pada 26 Disember, kira-kira 1.35 waktu Moscow (22.35 GMT pada 25 Disember), sebuah dron Ukraine ditembak jatuh pada altitud rendah ketika menghampiri lapangan terbang tentera Engels di wilayah Saratov.  Serpihan dron itu menyebabkan petugas unit teknikal yang berada di lapangan terbang itu maut,” menurut kenyataan Kementerian Pertahanan Russia, hari ini.

Peralatan penerbangan tidak mengalami kerosakan akibat kejadian itu. – Bernama, 26 Disember, 2022.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo