NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tindakan Anwar-Zahid direstui DAP, kekang kemaraan PAS

Satu perjumpaan tertutup di jalankan oleh DAP dua hari yang lalu. Di hadiri oleh semua ECC DAP.  Mereka terkejut dengan kekalahan BN serta keupayaan PH dalam mencapai TARGET dan mereka amat tidak menyangka kemenangan PN.

Ini merupakan suatu hal yang amat tidak baik sama sekali buat DAP bila mana PAS mendapat Jumlah Parlimen yang paling banyak sekali.

Ahli Jawatankuasa ECC DAP secara sepakat membenarkan ANWAR untuk mengadakan rundingan dgn UMNO bagu menyekat PAS yang berada di dalam PN mencapai Putrajaya serta menghalang PAS daripada menjadi kerajaan di PERAK dan PAHANG.

ZAHID HAMIDI bersetuju dan membuktikan bahawa hari ini UMNO PERAK menolak Kerjasama dengan PAS dan mengadakan kerjasama dengan DAP bagi membentuk kerajaan Negeri Perak.

Telah berlaku rundingan dan secara kolektif DAP akan memberikan UMNO mempertahankan jawatan dalam kerajaan Persekutuan dan DAP tidak akan menuntutkan Kementerian yg PANAS.

Kerjasama ini telah di luluskan oleh Zahid Hamidi dan beliau tahu semua ini termasuk pimpinan MT UMNO.

Kebangkitan pengundi kepada PAS adalah suatu tekanan pressure buat PH dan pimpinan tertinggi DAP mrk terpaksa bekerjasama dgn UMNO di Perak & Pahang bagi mengekang PAS.

Inilah yang menyebabkan DAP terpaksa bersama BN supaya PAS tidak berkuasa di negeri-negeri ini.

Disinilah terserlahnya bagaimana kemenangan PAS di bawah PN menggusarkan DAP.

UMNO ZAHID bersekongkol dengan DAP serta negotiation besar berlaku dan telah jelas masa kini.

Percayalah DAP tidak akan membenarkan sama sekali PAS terus melebarkan Kuasa dan pengaruhnya.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo