NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

SPR boleh tunda pengundian, adakan semula pilihan raya


SHAH ALAM -
Proses pengundian bagi Kerusi Parlimen Padang Serai akan ditangguhkan ke tarikh yang lain.

Penganalisis Pilihan Raya, Dr G Manimaran berkata, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan buat keputusan berhubung tarikh baharu bagi melaksanakan proses pengundian.

Sementara itu, calon-calon yang sedia akan kekal dan layak untuk bertanding pada kerusi tersebut.

Calon Pakatan Harapan (PH) untuk Parlimen Padang Serai di Kedah, M Karupaiya, meninggal dunia pada Rabu kerana serangan jantung.

Mendiang yang merupakan ahli PKR memenangi kerusi itu pada PRU 2018 selepas menewaskan Leong Yong Kong dari MCA dan Muhammad Sobri Osman dari PAS.

Karupaiya dijangka menentang C Sivaraaajh dari MIC dan tiga yang lain pada pengundian 19 November ini.

Karupaiya (kiri) sempat bersama menjulang tangan di akhir ucapan Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa ceramah di Kulim, Kedah baru-baru ini.

Karupaiya (kiri) sempat bersama menjulang tangan di akhir ucapan Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa ceramah di Kulim, Kedah baru-baru ini.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo