NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rakyat ditipu untuk terus menderma, rupanya calon PH miliki kekayaan cecah satu billion ringgit

Orang ramai sepatutnya berhenti memberi sumbang wang kepada DAP-PH.

Selama ini mereka terus berbohong bahawa mereka miskin tetapi pengisytiharan aset mereka menunjukkan sebaliknya.

Anwar telah isytihar aset bernilai RM12 juta (boleh percaya kah), Ngeh Koo Ham RM82 juta, Rafizi RM19 juta, Kula RM9 juta, Gobind RM12.4 juta, 80 calon PKR isytihar RM354 juta.

Guan Eng tinggal di banglo bernilai RM7 juta.

Dan yang paling penting, salah seorang calon DAP, Yeo Bee Yin, lagi kaya melebihi kekayaan yang lain. Beliau berkahwin dengan salah satu keluarga terkaya di Malaysia.

Hanya suaminya dan adik lelakinya sahaja, mereka mempunyai aset bernilai AS$4.1b atau RM19.4 bilion - diwarisi daripada bapa mertuanya yang meninggal dunia 3 tahun lalu.

Untuk memberi anda gambaran tentang betapa kayanya mereka, jika anda meletakkan RM19.4b itu dalam akaun simpanan yang membayar faedah 6% setahun, faedah HARIAN mereka ialah RM3.2 juta.

RM3.2 juta sehari.

Yeo boleh sahaja dengan mudah meminta suaminya meluangkan hanya dua atau tiga hari pendapatan faedah untuk membiayai keseluruhan DAP dan PH jika dia mahu.

Lebih teruk ialah Yeo kini akan bertapak di Puchong - lokasi dan nama yang sinonim dengan minat perniagaan keluarganya.

Maksud saya, mengapa orang miskin atau kelas pekerja biasa perlu menderma wang kepada bilionair?

Selama ini rakyat telah diperbodohkan oleh pemimpin PH untuk menyumbang ke tabung harapan yang telah berjaya mengutip lebih RM200 juta 

Sumber asal : FB Lim Sian See


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo