NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PN mampu menang semua 27 kerusi kritikal – Hadi Awang


TIMBALAN Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Abdul Hadi Awang yakin PN mampu menang kesemua 27 kerusi kritikal pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Presiden Pas itu berkata, ini kerana semua calon yang ditampilkan itu berpotensi untuk menang, lapor Sinar Harian.

“Sebelum ini kita ada membuat perbincangan dengan UMNO mengenai kerusi kritikal supaya tiada pertindihan.

“Namun disebabkan oleh sikap UMNO yang berbelah bahagi, kita (PN) membuat keputusan untuk meletakkan semua calon di kawasan tersebut,” katanya selepas diminta mengulas peluang PN untuk menang di semua kerusi kritikal pada PRU-15.

Terdahulu beliau hadir program turun padang di Pasar Peringat di Kota Bharu hari ini.

27 kerusi Parlimen yang dikatakan kawasan kritikal kerana apabila jumlah undi UMNO dan Pas digabungkan berdasarkan keputusan PRU-14, ia boleh mengatasi undi yang diperoleh Pakatan Harapan (PH).

Kawasan itu ialah Kangar, Jerlun, Kubang Pasu, Pokok Sena, Kuala Kedah, Merbok, Sungai Petani, Kulim Bandar Baharu, Parit Buntar, Tambun, Lumut, Raub, Indera Mahkota, Kuantan, Temerloh, Sungai Besar, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Kapar, Kuala Langat, Titiwangsa, Kuala Pilah, Tampin, Sri Gading, Tanjung Piai, Tangga Batu dan Putatan.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo