NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Muhyiddin lebih bijak, akan faham keputusan GRS, kata HajijiKOTA KINABALU:
Ketua Menteri, Hajiji Noor yakin Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Muhyiddin Yassin memahami keputusan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) menyertai kerajaan perpaduan pimpinan Anwar Ibrahim.

Pengerusi GRS itu berkata, keputusan itu dibuat dengan mengambil kira keutamaan dan manfaatnya untuk Sabah.

“Kita memikirkan kepentingan Sabah di bawah GRS, di mana kita memberi keutamaan kepada negeri ini, saya ingat Tan Sri (Muhyiddin) tahu akan hal ini dan dia lebih bijak.

“Saya ingat tiada masalah kerana ini keputusan kita dalam GRS,” katanya selepas pembentangan Bajet 2023 Sabah di Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini.

Terdahulu, Anwar hari ini mengesahkan GRS menyertai kerajaan perpaduan pimpinannya.

GRS merupakan gabungan lima parti – Bersatu, STAR, Parti Bersatu Sabah (PBS), Parti Progresif Sabah (SAPP) dan Usno. Tetapi, Bersatu bersama SAPP dan STAR sebahagian daripada PN yang diterajui Muhyiddin.

Sebelum ini, GRS bersama Gabungan Parti Sabah (GPS) menyokong PN dan Muhyiddin membentuk kerajaan baharu selepas pilihan raya umum ke-15.

Tetapi, dua gabungan itu kemudiannya akur dengan sebarang keputusan Yang di-Pertuan Agong berhubung pembentukan kerajaan perpaduan.


........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo