NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Mesyuarat Dewan Tertinggi BN sedang berlangsung

Mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) melibatkan pimpinan utama gabungan tersebut sedang berlangsung di Menara Dato' Onn. -Foto Facebook BN

KUALA LUMPUR - Mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) melibatkan pimpinanutama gabungan tersebut sedang berlangsung di Menara Dato' Onn, Pusat Dagangan Dunia (WTC) pada Selasa.

BN melalui siaran di Facebook rasmi pada Selasa memaklumkan bahawa mesyuarat berkenaan dipengerusikan oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Difahamkan pertemuan tersebut adalah bagi memuktamadkan kerjasama Pakatan Harapan (PH) dan BN dalam membentuk kerajaan Persekutuan.

Pertemuan itu adalah bagi menandatangani surat akuan bersumpah (SD) untuk menyatakan sokongan kepada Presiden PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim dilantik menjadi Perdana Menteri ke-10.

Pada Isnin, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menitahkan ketua-ketua parti politik yang mempunyai majoriti terbanyak mengemukakan gabungan baharu dan calon Perdana Menteri kepada Istana Negara sebelum jam 2 petang.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Datuk Seri Ahmad Fadil Shamsuddin berkata, ketua-ketua parti yang memiliki majoriti terbanyak itu perlu memaklumkan perkara tersebut kepada Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Azhar Azizan Harun sebelum diserahkan kepada Istana Negara.

Beberapa pimpinan parti Barisan Nasional (BN) dilihat memasuki Menara Dato' Onn pada Selasa sejak jam 9.40 pagi.

Antara yang hadir adalah Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO, Datuk Seri Johari Abdul Ghani; Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong; Timbalan Presiden PBRS, Datuk Arthur Joseph Kurup; Setiausaha Agung MCA, Datuk Chong Sin Woon.


Sumber I Sinar Harian............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo