NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Lapan ADUN UMNO Perak khianati Melayu, Islam demi diri, kuasa


Memetik kata-kata Tan Sri Annuar Musa “Nak membina memakan masa bertahun-tahun oleh berjuta ahli. Nak meruntuhkan hanya memerlukan seorang desperado yang nak menjaga tengkoknya”, akhirnya lapan ADUN UMNO Perak menjual diri mereka kepada DAP apabila bersetuju bekerjasama dengan parti yang menjadi musuh nombor satu Bangsa Melayu.

Semangat Datuk Maharajalela iaitu Pahlawan Melayu yang menentang Inggeris kini sudah hilang dalam diri ADUN UMNO itu apabila bersetuju bersekongkol dengan 18 ADUN DAP, menubuhkan kerajaan negeri Perak.

Sebelum ini, pemimpin UMNO pernah mengeluarkan kenyataan membidas DAP yang jelas menghina, biadap dan menggugat umat Islam.

Diketuai ADUN N04 Kota Tampan Saarani Mohamad, semua ADUN UMNO Perak itu kini berpeluk mesra dengan pemimpin DAP, setelah mereka menolak kerjasama dengan Perikatan Nasional yang menang 26 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Pakatan Harapan (PH) Perak diketuai DAP menang di 24 kerusi DUN, manakala BN diketuai UMNO menang sembilan kerusi.

Bagaimanapun, kerana gilakan jawatan Menteri Besar, Saarani sanggup mengkhianati agama, bangsa dan negeri itu, dengan bersetuju bersekongkol dengan DAP, menubuhkan kerajaan Perak.

Saarani, dijadual mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Perak petang ini.

Perkara itu dimaklumkan Ahli Dewan Negara Perak, Tan Sri Mohd Annuar Zaini, selepas Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perak itu dinamakan sebagai calon tunggal untuk mengisi jawatan berkenaan.

Beliau berkata, majlis mengangkat sumpah Menteri Besar Perak yang baharu akan berlangsung di Istana Iskandariah di Kuala Kangsar jam 5.30 petang ini.

Terdahulu, pada jam 12.30 tengah hari ADUN Kota Tampan mewakili BN bersama ADUN Tebing Tinggi, Dr Abdul Aziz Bari mewakili PH menyembahkan persetujuan kedua-dua pihak.

Berikut adalah nama ADUN UMNO yang menyokong bekerjasama dengan PH/DAP menubuhkan kerajaan negeri Perak:Salbiah Mohamad – N02 Temengor;
Saarani Mohamad – N04 Kota Tampan;
Haji Mohd Zolkafly Haji Harun – N21 Lintang;
Azman Noh (Cikgu Man) – N36 Pengkalan Baharu;
Khairudin Abu Hanipah (Cikgu Din) – N39 Belanja;
Haji Ishsam Haji Shahruddin – N48 Ayer Kuning;
Salina Samsudin – N59 Behrang; dan
Shahrul Zaman Yahya – N53 Rungkup.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo