NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kita sudah berusaha, kita reda dengan ketentuan, kata Ahli Parlimen PAS


PETALING JAYA:
Beberapa Ahli Parlimen PAS berkata sudah tiba masanya untuk bergerak ke depan selepas harapan Perikatan Nasional untuk membentuk kerajaan musnah selepas Anwar Ibrahim diumumkan akan mengangkat sumpah sebagai perdana menteri.

Dalam hantaran di Facebook, Ahli Parlimen Pendang Awang Solahudin Hashim berkata parti itu telah mencuba sedaya upaya untuk menarik pihak lain menyokong PN dan membentuk kerajaan dengan gabungan pimpinan Muhyiddin Yassin.

“Kita sudah berusaha.. Kita reda dengan segala ketentuan Allah SWT. In shaa Allah pasti ada hikmah,” katanya.

Begitu juga, Ahli Parlimen Padang Terap Nurul Amin Hamid berkata beliau menerima apa yang berlaku, walaupun usaha PN dan PAS untuk membentuk kerajaan persekutuan.

“Setelah berikhtiar, Kita reda dengan ketentuan Allah. Perjuangan Islam tidak akan berhenti. Move On!, ” katanya.

Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man hanya berkata, “Daulat Tuanku,”

Sebaliknya, Timbalan Menteri Hal Ehwal Agama Ahmad Marzuk Shaary pula menggesa penyokong PAS untuk terus berdoa memohon keajaiban.

Beliau berkata PAS perlu melalui masa yang tidak menentu pada hari-hari mendatang.

“Kita juga akan mendengar peristiwa yang tidak disangka-sangka. Betulkan diri kita dengan tali Allah. Allah pasti bersama kita.

“Hari ini bukan pengakhiran… esok masih ada…,” kata Ahli Parlimen Pengkalan Chepa itu.Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo