NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kamu memang boleh belakangkan agama demi jawatan...Pendirian tidak tegas kerajaan PH sebelum ini terhadap golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) menjadi punca kumpulan minoriti itu semakin berani menuntut hak secara terbuka.

Kerajaan PH sambut Kongsi-Raya luar drp garis iaitu menyambut perayaan agama secara bersama-sama di antara agama-agama di Malaysia (Islam, Hindu, Cina dan Kristian). Sekalipun telah ditegur oleh mufti dan para ulama dalam Muzakarah Ulamak 2006 (13 Jun) di Perak sebagai bertentangan dengan Islam, namun golongan Islam liberal menolak pandangan mufti dan ulama-ulama tersebut dan menuduh mereka jumud, kolot atau berpemikiran tertutup

Pengaruh komunis dalam pentadbiran DAP terserlah ketika mentadbir Pulau Pinang."Ini nyata, masa (DAP) perintah Pulau Pinang, sama seperti apa yang berlaku di Singapura. DAP tonjolkan calon Melayu sebagai alat politik, macam Lee Kuan Yew pernah buat di Singapura, gunakan parti Melayu.Banyak agenda Komunis termasuk edaran buku dan pengiktirasan bekas pejuang komunis.

Dulu Wan Azizah bertanding pasal Anwar di penjara. Tapi sekarang wan azizah bercakap tak boleh dicalonkan apabila Anwar kalah di Tambun. Wan Azizah kosongkan kerusi untuk Anwar... Politik anak beranak.

NASIR RAMLEE
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


( Hide )
  1. Statement 'kamu boleh belakangkan agama' adalah salah. Hal ini kerana, tiada sesiapapun yang layak dan diberi pengecualian untuk membelakangkan agama. Malah, agama itu sendiri yang menjadi panduan dan pegangan dalam kehidupan setiap manusia. Tambahan pula, agama Islam adalah agama yang 'syumul' (menyeluruh) kepada setiap lapisan masyarakat. Maka, setiap hak asasi manusia dapat dijaga dengan baik dan sempurna mengikut landasan syariat Islam.

    ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo