NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Jeddah dilanda banjir teruk, dua maut


RIYADH:
Sekurang-kurangnya dua orang maut semalam selepas hujan lebat melanda barat Arab Saudi, termasuk Jeddah.

Keadaan itu menyebabkan sejumlah penerbangan terpaksa ditangguhkan, selain beberapa sekolah ditutup sehingga keadaan kembali reda.

“Setakat ini, dua kematian dilaporkan dan pihak berkuasa meminta semua penduduk supaya duduk di rumah jika tiada urusan penting,” menurut pihak berkuasa Mekah menerusi Twitter.

Jalan yang menghubungi Jeddah dan Mekah turut ditutup selepas hujan lebat melanda, sebelum dibuka kembali tidak lama kemudian.

Media tempatan melaporkan, para jemaah mengelilingi Kaabah dalam keadaan hujan lebat di Masjidilharam.

Dalam pada itu di Jeddah, beberapa imej yang dikongsi dalam media sosial menunjukkan sejumlah kawasan dinaiki banjir sehingga ada kenderaan tenggelam.

Sementara itu, Pusat Meteorologi Kebangsaan Arab Saudi merekodkan 179 milimeter padu hujan, iaitu yang tertinggi pernah direkodkan di bandar raya ini.

Hujan lebat dilaporkan turun sejak pukul 8 pagi waktu tempatan sehingga pukul 2 petang.........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo