NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Hanya 8 orang pimpinan BN datang dalam pertemuan BN-PH


KUALA LUMPUR:
Beberapa pemimpin utama Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) tiba di Seri Pacific Hotel. 

Setakat ini, pemimpin UMNO yang hadir dalam perjumpaan BN-PH adalah: 

1. Mohamed Khaled Nordin
2. Ismail Sabri
3. Zahid Hamidi
4. Ahmad Maslan
5. Tok Mat 
6. Azalina
7. Johari Ghani
8. Wee Jeck Seng

Menurut Ahmad Maslan, 30 Ahli Parlimen BN yang memenangi PRU15 akan bertemu hari ini bagi membincangkan perihal kerjasama BN dengan parti lain. 

Semalam media melaporkan, pimpinan PH dan BN bakal mengadakan pertemuan rahsia di Hotel Seri Pacific, kira-kira jam 10 pagi ini, bagaimanapun perincian pertemuan itu tidak didedahkan.

Sementara itu, Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid menafikan BN berunding dengan Gabungan Parti Sarawak (GPS) untuk memberikan persetujuan berhubung penubuhan kerajaan bersama Perikatan Nasional (PN).

Dalam perkembangan terbaharu itu, Ahmad Zahid dilaporkan berkata, tiada sebarang perundingan dilakukan dengan PN setakat ini, yang boleh membawa maksud kepada adanya persefahaman untuk membentuk kerajaan dengan gabungan berkenaan.

Beliau turut dilaporkan memaklumkan, semua Ahli Parlimen BN yang memenangi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) sudah menandatangani akujanji dan memberi mandat kepada beliau untuk menentukan apa-apa gabungan politik dalam penubuhan kerajaan.

Terdahulu, semalam Pengerusi GPS, Tan Sri Abang Johari Abang Openg dilaporkan memaklumkan, gabungan itu bersetuju membentuk kerajaan Persekutuan menerusi kerjasama dengan tiga lagi gabungan iaitu PN dan BN.

Abang Johari dilaporkan berkata, keputusan membentuk kerajaan campuran itu dibuat demi mengukuhkan dan menstabilkan negara serta kesejahteraan rakyat.

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo