NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

GPS terima permohonan maaf DAP, kata Abang Jo


PETALING JAYA:
Pengerusi Gabungan Parti Sarawak (GPS), Abang Johari Openg berkata, gabungan itu menerima permohonan maaf daripada Setiausaha Agung DAP, Loke Siew Fook.

“Kami menerima permohonan maaf itu dengan hati terbuka,” katanya dalam kenyataan.

Dalam satu sidang media, Abang Johari berkata, permohonan maaf itu membuktikan “kami memang betul selama ini”.

Katanya, GPS akan mematuhi titah Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah yang mahu kerajaan perpaduan ditubuhkan.

Beliau mengucapkan tahniah kepada Pengerusi Pakatan Harapan, Anwar Ibrahim yang baru mengangkat sumpah sebagai perdana menteri ke-10 di Istana Negara.

Terdahulu, Loke dilaporkan berkata, beliau mengadakan “perbincangan mesra” dengan Abang Johari dan Presiden Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Dr Sim Kui Hian.

Katanya, beliau memohon maaf kepada pemimpin GPS berhubung kenyataan pernah dibuat pemimpin DAP yang menyinggung perasaan kerajaan Sarawak dan rakyatnya.

Pengerusi DAP, Lim Guan Eng turut memohon maaf kepada Abang Johari dan kerajaan GPS atas kenyataan lampau yang mungkin menyinggung perasaan mereka.Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo