NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

GPS menang kerusi Parlimen Baram


PETALING JAYA:
Calon Gabungan Parti Sarawak, Anyi Ngau diumumkan sebagai pemenang kerusi Parlimen Baram, kata Suruhanjaya Pilihan Raya.

Anyi memperoleh 18,399 undi menewaskan pencabar terdekat Roland Engan dari Pakatan Harapan (PH) dalam saingan tiga penjuru dengan majoriti 7,339 undi.

Calon bebas, Wilfred Entika hanya memperoleh 324 undi.

SPR pada Sabtu lalu menangguhkan pengundian di 11 daripada 194 pusat pengundian di Parlimen Baram akibat cuaca buruk.

Kemenangan di Baram itu adalah kerusi Parlimen ke-23 diperoleh GPS sekali gus mengukuhkan kedudukan gabungan itu di Dewan Rakyat.

Dalam pilihan raya kali ini, GPS yang dianggotai Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Parti Rakyat Sarawak (PRS) dan Parti Demokratik Progresif (PDP) bertanding di kesemua 31 Parlimen di Sarawak.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo