NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Facebooker dedah calon BN Pengkalan Chepa didakwa Doktor palsu?


Seorang facebookers Liyana Marzuki telah dedahkan mengenai seorang Doktor Palsu yang merupakan calon BN Pengkalan Chepa.

Bukan rahsia setakat ijazah di Universiti Gadjah Mada Indonesia tidak cukup untuk menjadikan seorang itu Doktor pengamal perubatan di Malaysia. Keraguan bertambah apabila namanya tiada dalam database Malaysia Medical Council. Orang ramai dah check. Tetap sama. Nama nya tak muncul.

Untuk pengetahuan semua di Uni Gajah Mada, programnya 4+2 tahun. 4 tahun untuk Ijazah Perubatan dan 2 tahun untuk MD- Medical Doctor. Makanya kalau stage 1 saja dia habiskan, dia tak layak jadi doktor pun. Housemanship pun tak boleh buat. .

Katanya pula dia ada 2 sijil Ijazah tu. Dia sudah serahkan kepada pihak polis.

Tapi yang pelik bin ajaib, rekod dia dalam database Pendidikan Tinggi Indonesia tunjukkan status mahasiswanya direkodkan HILANG. Saya tanya kawan2 di sana, itu menunjukkan dia tak habis belajar.

Maknanya jika semua ini benar calon Bn Pengkalan Chepa adalah penjenayah kerana menjadi doktor awcara haram ??!?!

Ini baru level calon, kalau dah jadi Menteri, macam mana pula?

Mohon calon Bn Pengkalan Chepa jawab dan nampaknya dalam tergesa gesa Zahid mencantas orang dan cari yang lembu cucuk hidung jelas dia main sauk saja penyamun dan penipu seperti dia…


Bukti carian saya sertakan. Boleh check sendiri. Link disediakan di bawah:MMC:

https://meritsmmc.moh.gov.my/search

Kementerian Pendidikan Tinggi Indonesia:

https://pddikti.kemdikbud.go.id/data_mahasiswa/MEM3RDQ5OTQtQUJEMi00REZCLUJFMEItRUFCNTBDRTlGNTBG#

Klik posting sebelum ini calon sijil palsu BN

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=666661891490598&id=100044403794956
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo