NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Dr M tumpu tulis buku sejarah, sedih Pejuang kalah



PETALING JAYA:
Pengerusi Pejuang Dr Mahathir Mohamad mahu menumpukan kepada penulisan mengenai sejarah dan aktiviti dalam negara selepas partinya tewas di semua 125 kawasan ditandingi, pada pilihan raya umum.

Katanya, beliau sedih dengan kekalahan dialami, namun menerima pilihan rakyat.

“Yang boleh dilakukan oleh Pejuang ialah melihat arah pemerintahan pihak yang menang. Pejuang berdoa siapa juga yang menjadi kerajaan Malaysia akan dapat pulih segala masalah yang akan dihadapi oleh negara.

“Saya sendiri akan tumpu kepada penulisan berkenaan dengan sejarah dan aktiviti dalam negara. Sesungguhnya banyak peristiwa yang berlaku dalam negara belum pun direkod, termasuk apa yang berlaku di zaman British,” katanya dalam kenyataan.

Pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15), Mahathir bukan sahaja tumpas di Parlimen Langkawi, malah hilang deposit selepas sekadar meraih 4,566 undi daripada keseluruhan 48,123 undi dalam pertembungan lima penjuru. Kerusi berkenaan dimenangi Mohd Suhaimi Abdullah dari Perikatan Nasional menerusi majoriti 13,518 undi.

Pemimpin kanan Pejuang lain yang turut hilang deposit termasuk anaknya, Mukhriz yang kalah di Jerlun dan Timbalan Pengerusi Gerakan Tanah Air (GTA) Marzuki Yahya (Sungai Petani).

Mahathir ketika mengulas lanjut, berkata beliau berharap pihak yang menang pada PRU15 akan mendirikan kerajaan baharu.

“Oleh kerana Pejuang kalah semua 125 kawasan yang dipertandingkan, Pejuang tidak pun dapat menjadi pembangkang dalam dewan. Segala perancangan Pejuang untuk negara terpaksa lah digugur,” katanya.


Komen: ..Doa ustaz Fadhil Mohd Noor patut diambil iktibar, dia sempat melihat kerosakkan UMNO hasi tangannya 22 tangannya......




............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo