NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Azman yakin PN bakal tambah satu kerusi parlimen


PENDANG SERAI:
Calon Parlimen Padang Serai, Dato’ Azman Nasrudin yakin PERIKATAN NASIONAL dapat menambah kemenangan satu lagi kerusi melalui Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kawasan itu pada 7 November.

Katanya, rakyat Kedah telah menyatakan pendiriannya untuk mengundi perikatan nasional dan akan menjadikan negeri itu mempunyai 14 kerusi parlimen.

Beliau yakin PERIKATAN NASIONAL berpeluang lebih cerah untuk menambah kerusi parlimen apabila akan berlaku protes besar-besaran daripada pengundi-pengundi Umno dan juga pengundi Cina yang tidak mahu dengan kluster mahkamah.

“Penyokong-penyokong Umno macam mana adakah mahu mengundi Pakatan Harapan. Adakah penyokong Pakatan Harapan, mahu bersama dengan kluster mahkamah,” katanya ketika ditemui di pasar malam di Kelang Lama, Lunas, petang semalam. 

Beliau yang juga Exco Kerajaan Negeri Kedah menegaskan, PERIKATAN NASIONAL masuk bertanding hendak menang dan parti gabungan itu buat kerja hendak menang besar.

Menyentuh calon PH dan BN yang bertelagah sesama sendiri supaya menarik diri daripada bertanding pada PRU15 Parlimen Padang Serai, katanya: “sama-sama tarik diri, itu lebih baik”.

Ini kerana kedua-dua parti itu telah membentuk Kerajaan Pusat.

Calon BN, Sivarraajh (BN) berkata calon Mohamad Sofee (PH) yang sepatutnya memberi peluang kepada BN untuk bertanding di Padang Serai.

Pilihan Raya bagi kerusi Parlimen Padang Seri berlaku pertembungan enam penjuru antara Azman (PN); Sivarraajh (BN); Hamzah Abdul Rahman (Pejuang); Bakri Hashim (Warisan); Sreanandha Rao (Bebas) dan Mohamad Sofee (PH).

Pengundian bagi PRU15 Parlimen Padang Serai diadakan 7 Disember ini susulan kematian calon PH pada 19 November lalu. – HARAKAHDAILY 28/11/2022........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo