NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Anwar dan Rafizi berbeza lagi pasal kerusi sasaran PH


Perbezaan sasaran kerusi Parlimen yang boleh dimenangi Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), 19 November ini bukan menggambarkan wujud ketidaksefahaman antara kepimpinan PKR.

Pengerusi PH, Anwar Ibrahim, sebaliknya berkata perbezaan sasaran antara beliau dan Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli adalah sebagai peringatan kepada jentera gabungan itu supaya tidak terlalu selesa untuk menang.

“Kalau saya sebut 100 dia (Rafizi) kata tidak kurang 80, 90, itu tujuan dia untuk 'push' (desak)..maksud dia, dia bincang dengan saya, dia buat pandangan macam itu supaya ‘push’ orang kita menambah 10 hingga 15 kerusi lagi, supaya kita dapat majoriti mudah,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas mengadakan pertemuan bersama pengusaha-pengusaha Limau Bali Tambun dan petani-petani di Ipoh semalam.

Pada 31 Oktober, Anwar yang juga presiden PKR, dilaporkan berkata yakin gabungan parti itu boleh menang di 100 kerusi Parlimen pada PRU15 namun pada Sabtu lepas, Rafizi menyatakan PH akan meraih 80 hingga 90 kerusi berdasarkan tahap sokongan semasa rakyat pelbagai kaum.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo