NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Annuar aktif Muafakat Nasional (NGO), susulan Anwar jadi PMPETALING JAYA:
Berikutan pengumuman Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri ke-10, bekas setiausaha agung Umno Annuar Musa berkata beliau akan “mengaktifkan” NGOnya yang dinamakan Muafakat Nasional tidak lama lagi.

Dalam catatan Facebook, Annuar berkata NGO itu akan berperanan untuk memupuk kerjasama dan perpaduan dalam kalangan ummah dan mengukuhkan sistem politik, berdasarkan Rukun Negara dan Perlembagaan Persekutuan.

Bekas ahli parlimen Ketereh itu juga berkata, keputusan Yang di-Pertuan Agong melantik Anwar ke jawatan tertinggi perlu dihormati oleh semua rakyat Malaysia.

Beliau berkata, tumpuan kerajaan baharu kini seharusnya tertumpu kepada memastikan kestabilan negara dan membawa kemakmuran untuk rakyat.

“Sebarang perhimpunan dan aktiviti yang boleh membawa kepada ketidakharmonian mesti dihentikan,” katanya sambil menandatangani jawatannya sebagai presiden “Muafakat Nasional (NGO)”.

Bulan lalu, seorang pembantu Annuar menjelaskan Muafakat Nasional bukan parti politik tetapi didaftarkan sebagai NGO dengan Jabatan Pendaftar Pertubuhan (JPPM).


Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo