NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Razali umum tidak bertanding pada PRU-15

Kuala Terengganu: Ketua Badan Pimpinan Parti Pribumi Bersatu (Bersatu) negeri, Senator Datuk Razali Idris membayangkan hasrat untuk tidak bertanding di kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Katanya, bayangan itu dibuat bagi memberi laluan kepada calon lain daripada pimpinan Bersatu bertanding di kerusi Parlimen yang akan diputuskan pucuk pimpinan tertinggi Perikatan Nasional (PN).

"Saya dengan rendah hati ingin memohon ribuan kemaafan kepada penyokong dan ahli Bersatu di seluruh negeri kerana memutuskan untuk tidak bertanding di kerusi Parlimen di negeri ini pada PRU-15.

"Saya menyeru kepada semua ahli parti supaya menyokong calon yang diputuskan pucuk pimpinan tertinggi parti, bagi memastikan calon parti komponen dalam PN menang pada PRU-15," katanya.

Terdahulu, Razali yang juga Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu merasmikan Jentera Pilihan Raya Bahagian Bersatu bahagian Besut.

Turut hadir, Ketua Bersatu bahagian Besut, Mohd Husaimi Hussin dan Timbalannya, Datuk Wan Mohd Ariff Rashiddin Wan Jusoh.

Mengulas lanjut, Razali yang juga Ketua Bersatu Bahagian Marang berkata, hasrat untuk tidak bertanding bagi memberi peluang kepada pemimpin lain sudah dimaklumkan kepada Presiden parti, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Mengenai jumlah kerusi Parlimen yang diserahkan kepada Bersatu, beliau berkata perbincangan terakhir sedang dilakukan dan akan diumumkan Muhyiddin yang juga Pengerusi Perikatan Nasional (PN).

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo