NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PN Perak bakal tampil ramai calon anak tempatan


PERIKATAN Nasional (PN) Perak bakal menampilkan lebih ramai calon tempatan dengan pelbagai latar belakang pengalaman politik dan profesion pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti.

Pengerusi PN Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu berkata, senarai penuh calon akan diumumkan minggu hadapan serentak bersama-sama manifesto mereka.

“Bagi kami, kita tiada bawa heavy weight kita semua nama biasa, mungkin dalam Pakatan Harapan (PH) ada nama ‘heavy weights’ yang mereka anggap ‘heavy weights’.

“Alhamdulillah, sehingga kini di PN amat baik. Saya nampaklah ada yang mereka berharap ingin jadi calon yang merasa kecil hati dan sebagainya, namun saya nampak akhirnya kita istiqamah dengan berhasrat untuk menolong dan terus bantu-membantu parti,” kata penyandang kerusi Parlimen Tambun itu selepas program Perak Foodbank berkaitan pemeriksaan kesihatan hari ini.

Ahmad Faizal yang juga Timbalan Presiden Bersatu berkata, parti tersebut dijangka bertanding lebih banyak kerusi Parlimen di Perak, berbanding rakan komponen PAS dan Gerakan.

Namun, katanya, sehingga kini tiada berlaku perebutan kerusi di dalam kem PN, kerana telah dimuktamadkan di kesemua peringkat dan komponen mereka.

Perak mempunyai 59 kerusi Dewan Undangan Negeri dan 24 kerusi Parlimen.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo