NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pastikan kerajaan baharu nanti bukan diterajui UMNO


BANGI, 20 Rabiulawal 1444H, Isnin
– Rakyat perlu mengambil peluang pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti, dengan memastikan kerajaan yang akan dibentuk adalah sentiasa memikirkan mengenai nyawa dan nasib rakyat.

Ia bukan lagi kerajaan yang diterajui oleh UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang terpalit dengan isu-isu integriti, kata Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Bekas Perdana Menteri itu dalam satu kenyataan di Facebook turut menjelaskan beberapa isu semasa khususnya pembubaran Parlimen yang membawa kepada PRU15.

“Bukan kerana kita takut atau gentar untuk bertanding tetapi kita lebih prihatin terhadap kesusahan hidup dan keselamatan nyawa rakyat kerana diadakan pada musim hujan atau tengkujuh yang kemungkinan membawa kepada banjir besar.

“Bayangkanlah jika diadakan ketika musibah banjir melanda, bagaimana kerajaan hendak mengurus perjalanan pilihan raya.

“Pada masa yang sama sibuk mengangkut mangsa ke pusat pemindahan banjir, menjaga kesihatan dan keselamatan nyawa penduduk terlibat, menyediakan makan minum mangsa dan memastikan setiap mangsa mendapat hak untuk menunaikan tanggungjawab mengundi,” katanya.

Muhyiddin juga menjelaskan situasi berkenaan dilihat sebagai tidak munasabah dan menyusahkan hidup rakyat yang sebelum ini sudah terkesan teruk akibat pandemik COVID-19.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo