NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Khalid akan tinggalkan Shah Alam, bertanding di Titiwangsa?Bekas Ahli Parlimen Shah Alam selama tiga penggal, Khalid Abdul Samad disebut-sebut akan memberikan laluan kerusi selamat itu untuk tokoh baru dari AMANAH dan beliau sendiri akan bertanding di Parlimen Titiwangsa dalam pilihan raya umum ke 15 ini.

Menurut sumber, keputusan ini dicapai dalam mesyuarat AMANAH semalam namun sehingga kini tidak ada sebarang pengumuman dibuat mengenainya.

“Saya dimakklumkan Khalid akan ke Titiwangsa,” kata satu sumber yang rapat dengan AMANAH.

Mesyuarat Pakatan Harapan sebelum ini memutuskan kerusi Titiwangsa yang sebelum ini ditandingi dan dimenangi oleh Datuk Seri Rina Harun dari Bersatu diberikan kepada AMANAH.

Dalam pilihan raya umum lalu, AMANAH tidak diberikan sebarang kerusi di Wilayah Persekutuan menyebabkan jenteranya sangat tidak berpuashati.

Khalid sejak pilihan raya ke 13 pada 2013 lalu lagi bercadang untuk meninggalkan Parlimen Shah Alam untuk meneroka kerusi baharu.

Ketika itu, Johor menjadi pilihan beliau kerana bekas Menteri Wilayah Persekutuan itu berasal dari negeri selatan tanahair itu.

Kini Khalid dikatakan bersetuju untuk bertanding di Titiwangsa selepas beliau dikatakan calon yang paling berpeluang menang selepas dikenali ramai di situ ketika beliau menjadi Menteri Wilayah Persekutuan dahulu.


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo