NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Johor umum esok cuti khas peristiwa


JOHOR BAHRU -
Kerajaan Johor mengisytiharkan Ahad sebagai cuti khas peristiwa sempena kejayaan gemilang pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) menjuarai Liga Super Malaysia buat kali kesembilan berturut-turut dan memenangi 10 piala dalam lain-lain kejuaraan yang disertai JDT pada tahun ini.

Setiausaha Kerajaan Johor, Tan Sri Azmi Rohani berkata, pemberian cuti khas peristiwa ini juga dibuat sebagai tanda meraikan kejayaan cemerlang Johor menjuarai Sukan Malaysia (Sukma) ke-20 lalu.

"Buat pertama kalinya semenjak ia mula dianjurkan pada tahun 1986, Johor menjuarai Sukma dengan mengungguli kutipan pingat sebanyak 77 pingat emas, sekali gus melepasi jauh sasaran yang ditetapkan iaitu 55 pingat emas.

"Selain itu kerajaan negeri juga ingin memberi penghargaan kepada pasukan negeri Johor dalam acara sukan lain yang mencatatkan kecemerlangan dan merangkul kejuaraan sepanjang tahun ini seperti bola jaring, menerusi Johor Jewels, menjuarai Sooka Netball Super League (NSL) 2022.

"Pasukan sepak takraw juga beraksi cemerlang apabila berjaya menjuarai Piala Tun Ali pada bulan Ogos yang lalu manakala pasukan ragbi pula menempa kejayaan apabila menjuarai Ragbi 7 Sebelah Kebangsaan bawah 21 tahun dan menjadi johan dalam Kejohanan HARP Men's U19 Championship 2022," katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Menurut beliau, pemberian cuti ini juga merupakan penghargaan kerajaan negeri kepada pihak terlibat dan rakyat yang memberikan sokongan tidak berbelah bahagi kepada setiap pasukan yang bertanding.

"Keputusan pengisytiharan cuti khas peristiwa ini adalah selaras dengan peruntukan kuasa yang diberikan di bawah Seksyen 9(1) Akta Hari Kelepasan Am 1951 [Akta 369]," katanya.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo