NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ada cubaan guling Ismail Sabri jika tak bubar Parlimen, dedah Mat Sabu


Satu lagi percubaan untuk menggulingkan pentadbiran kerajaan diusahakan sebelum pembubaran Parlimen baru-baru ini, dedah Presiden Amanah Mohamad Sabu.

Tanpa menyebut nama, Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata seorang tokoh politik telah berjumpa dengannya dan Presiden PKR Anwar Ibrahim, antara lain meminta sokongan mereka untuk membentuk kerajaan baharu.

“Kalau Ismail Sabri tak mahu bubar Parlimen, (Yang di-Pertuan) Agong tidak mahu bubar parlimen makna perdana menteri baru akan dilantik. Takkanlah kita nak ikut Britain yang mana seorang perdana menteri ditukar dalam masa 44 hari.

“Dasar Ismail Sabri belum lagi berjalan nak datang perdana menteri baru pula... (Orang) yang nak jadi perdana menteri jumpa kita berkali-kali.

“Mat tolonglah sokong kami kali ini. Saya nak jadi PM, katanya dan jumpa Anwar Ibrahim dan sebagainya,” katanya pada majlis jelajah mega PH di Alor Gajah, Melaka malam semalam.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo