NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Banjir kilat di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang amat memalukan - Exco

Soon Hin berkata kejadian banjir yang melanda pintu masuk dan keluar di luar bahagian bawah LTAPP itu, amat memalukan. - Gambar fail

GEORGE TOWN: Kerajaan Pulau Pinang berharap pihak berkuasa berkaitan lapangan terbang, akan mencari penyelesaian terhadap Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP) yang dilanda banjir kilat awal pagi tadi.
Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Ekonomi Kreatif Pulau Pinang Yeoh Soon Hin berkata kejadian banjir yang melanda pintu masuk dan keluar di luar bahagian bawah LTAPP itu, amat memalukan.
"LTAPP ialah imej hospitaliti dan tanggapan pertama kepada dunia, jadi sungguh memalukan melihat banjir di lapangan terbang itu dan ia pasti akan menjejaskan usaha saya untuk mempromosikan Pulau Pinang dan melemahkan imej negeri ini.

"Saya telah bekerja keras dan mempunyai begitu banyak rancangan untuk membawa lebih banyak acara antarabangsa utama ke negeri ini dan lebih banyak penerbangan terus serta lebih ramai pelancong ke Pulau Pinang," katanya dalam kenyataan di Facebooknya hari ini.

Beliau berharap pihak berkuasa yang berkaitan seperti Malaysia Airport, Jabatan Pengairan dan Saliran, Jabatan Kerja Raya dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang, dapat membincangkan dan bekerjasama untuk penyelesaian jangka panjang.
Hujan lebat sejak awal pagi tadi menyebabkan beberapa kawasan di Pulau Pinang dilanda banjir kilat, namun tiada pusat pemindahan sementara (PPS) dibuka setakat ini.
Hujan lebat sejak 5 pagi itu mengakibatkan kawasan Bayan Lepas, Bayan Baru serta Bukit Jambul terjejas dan beberapa laluan utama ditenggelami air sehingga menyukarkan kenderaan ringan melalui jalan tersebut.
-- BERNAMA

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo