NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bentang bajet awal perkara biasa - PM

Langkah mempercepatkan tarikh pembentangan bajet negara adalah perkara biasa, kata Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob. - Gambar fail BERNAMA

KUALA LUMPUR: Langkah mempercepatkan tarikh pembentangan bajet negara adalah perkara biasa, kata Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob.
"Perkara biasalah. Dulu zaman Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) pernah buat (bajet) bulan September," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan pelancaran program USHAniaga Keluarga Malaysia di sini hari ini.
Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai beberapa laporan media yang mengatakan bahawa Bajet 2023 akan dibentangkan awal iaitu pada 7 Okt, sedangkan menurut takwim Dewan Rakyat, Bajet 2023 sepatutnya dibentangkan pada 28 Okt.
Ditanya mengenai tarikh pembentangan bajet, Ismail Sabri berkata, ia akan diumumkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang), Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar. - BERNAMA


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo