NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

“AJK Kaki Gamer Kot” – ‘Quotation’ Komputer Masjid Cecah RM20k


Jika anda rajin melawat ke masjid-masjid terkenal, pastinya terpegun dengan kemodenan serta kecanggihan reka bentuk dan juga kemudahan yang disediakan bagi kegunaan orang awam.

Tidak lagi hanya berkipas tiga bilah, kini masjid mahupun surau lengkap dengan penghawa dingin dan juga alat-alat elektronik seperti TV dan sebagainya.


Namun, tular di media sosial Twitter apabila seorang individu mempersoalkan keperluan sebuah masjid di Miri Sarawak membeli peralatan elektronik sehingga mencecah RM20k!

Apa yang lebih menghairankan apabila spesifikasi barang elektronik dinyatakan tidak tumpah seperti spesifikasi untuk ‘setup gaming computer’ seperti yang didakwa netizen.

Berikutan itu, muncul pula spekulasi dan cakap-cakap netizen yang merasakan ahli jawatankuasa terlibat bagi menguruskan tempahan itu mungkin seorang ‘kaki gamers’.

done backup
Sumber : Twitter  

Kata netizen, adalah tidak masuk akal untuk sesebuah masjid yang kebanyakannya menganjurkan aktiviti seperti ceramah dan kuliah agama untuk menggunakan komputer yang berspesifikasi tinggi dan canggih sedemikian.

“Dalam 20k ni boleh dapat pc, set meja kerusi, projector, sound system, hd streaming camera, keyboard, mouse lip lap. Tak ada la nak pakai i9/rgb bagai…” komen seorang netizen.

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo