NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pengeluaran Iphone 14 terjejas akibat PKP China


Di China, perintah kawalan pergerakan dilakukan dalam mengekang Covid-19, dan menjadikan China kekal dengan sifar kes Covid-19. Disebabkan oleh perkara ini juga, pelbagai pengeluaran terjejas – membawa kepada kesan berangkai pada pelbagai industri.

Salah satu yang turut terjejas adalah penghasilan dan pembangunan iPhone generasi baharu. Ia dikatakan Apple telah meminta pembekal mempercepatkan pengeluaran dan pembangunan supaya dapat memenuhi permintaan.

Menurut Reuters, sekurang-kurangnya satu telefon baharu terjejas dan kini dibelakang jadual yang ditetapkan.

Apple sedia meramal pengeluaran dan permintaan di China akan terjejas disebabkan oleh perintah kawalan pergerakan. Mengikut semakan di Apple Store Malaysia sendiri, beberapa produk memperlihatkan tempoh penghantaran yang lewat – termasuk MacBook Pro yang memperlihatkan jadual penghantaran sekitar Julai kelak.


Sumber | Amanz


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo