NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Instagram uji paparan skrin utama penuh mirip TikTok


Instagram kini sedang menguji paparan antaramuka baharu untuk aplikasi mereka – dengan memaparkan kandungan pada paparan skrin penuh berbanding dengan hari ini.

Dengan langkah ini, apabila pengguna mengakses aplikasi Instagram, mereka dipaparkan dengan paparan penuh perkongsian – dan tidak lagi memaparkan ikon untuk Stories seperti sekarang. Pengguna pula boleh berinteraksi dengan menatal ke atas untuk melihat perkongsian-perkongsian lain.

Seperti ramai sedia maklum, bentuk interaksi ini sedia ditawarkan oleh TikTok melalui aplikasi mereka. Malah, Instagram juga dilihat semakin hari memfokuskan kepada bentuk penawaran seumpama TikTok.

Baru-baru ini, pihak Meta turut berkongsi mengatakan pengguna kini meluangkan masa lebih lama pada Reels – disamping Instagram sedang melihat untuk mengetengahkan lebih banyak perkongsian video pada aplikasi mereka.

Sumber | TechCrunch, Amanz


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo