NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Remaja putus tiga jari akibat mercun bola


KOTA BHARU: Seorang remaja lelaki berusia 14 tahun putus tiga jari tangan kanan selepas terkena mercun bola dalam kejadian di Kampung Lembah Beris Kubur Besar di Tawang, Bachok, semalam.
Ketua Polis Daerah Bachok DSP Mohamad Ismail Jamaluddin berkata ketika kejadian mangsa yang sedang bermain mercun bola di belakang rumahnya tidak sempat membaling mercun tersebut sehingga menyebabkan ia meletup di tangan kanannya.
"Mangsa telah dibawa ke Klinik Kesihatan Beris Kubur Besar di Tawang pada 4.45 petang, semalam oleh keluarganya untuk menerima rawatan awal kerana tahap kecederaan mangsa serius di bahagian tangan sebelah kanan akibat bahan letupan tersebut selain terdapat kesan luka di leher akibat percikan bahan bakar yang berada di tahap satu.
"Keadaan mangsa ketika ini stabil selepas menjalani pembedahan membuang jari ibu, terlunjuk dan tengah di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kota Bharu manakala gegendang telinga mangsa juga pecah dan dirujuk kepada pakar di hospital berkenaan," katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.
Mohamad Ismail berkata susulan kejadian itu, satu pasukan pemantau melibatkan dua pegawai dan lapan anggota ditubuhkan untuk membuat pemantauan bagi mengesan aktiviti bermain mercun di sekitar jajahan Bachok.
"Saya ingin beri amaran kepada semua masyarakat supaya sentiasa cakna dan menjaga keselamatan diri supaya tidak sesekali bermain mercun yang boleh mengundang bahaya kepada diri sendiri dan orang di sekeliling," katanya.
-- BERNAMA............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo