NOTIS:

Belum ada lagi....

China gubal undang-undang baru, Platform penstriman video perlu perkenalkan Youth Mode untuk pengguna muda

0

Kerajaan China dilihat cukup serius dalam usaha mereka untuk memastikan bahawa kanak-kanak di negara tersebut tidak ketagih dengan kandungan permainan mahupun kegiatan media sosial yang dilihat semakin menular di seluruh dunia.

Baru-baru ini, ia telah dilaporkan bahawa kerajaan China, melalui badan Cyberspace Administration of China telah mula menggubal undang-undang baru yang akan memerlukan platform-platform penstriman dan kandungan video ringkas untuk memperkenalkan ciri baru yang dinamakan Youth Mode untuk memastikan bahawa para pengguna muda perkhidmatan-perkhidmatan ini tidak melihat kandungan untuk orang dewasa.

Mereka juga dilihat memberi cadangan supaya masa yang diluangkan oleh kanak-kanak di aplikasi-aplikasi ini dihadkan, sama seperti undang-undang yang diperkenalkan untuk permua yang mengehadkan hari dan jumlah masa yang dibenarkan untuk kanak-kanak bermain.

Buat masa ini, ia dilihat bahawa platform-platform seperti Tencent Video, iQiYi dan Douyin telah memperkenalkan Youth Mode ini untuk pasaran China.


Sumber | Amanz
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo