NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Terima kasih tetapi saya sudah ada parti baharu, kata PeterKOTA KINABALU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Melalap, Datuk Peter Anthony akan teruskan halatuju politiknya dengan parti baharu yang ditubuhkannya.

"Terima kasih atas kepercayaan dan pelawaan itu tetapi kami sudah tubuhkan parti politik yang akan menjadi landasan untuk kami sama-sama menyumbang kemajuan Sabah. Parti baharu ini akan diumumkan dalam masa terdekat," katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam.

Beliau berkata demikian sebagai respon terhadap pelawaan Presiden Parti Solidariti Tanah Airku (STAR), Datuk Seri Panglima Dr Jeffrey Kitingan kepada Peter dan ADUN Limbahau, Datuk Juil Nuatim menyertai STAR.

Jeffrey yang juga Timbalan Ketua menteri membuat pelawaan itu selepas Peter dan Juil mengumumkan keluar dari WARISAN dan akan menubuhkan parti baharu mesra kerajaan Gabungan Rakyat Sabah pimpinan Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Haji Noor pada Selasa lalu (28 Disember 2021).

Apapun, Peter yang juga bekas Naib Presiden WARISAN mengalu-alukan kesatuan pemimpin-pemimpin KDMR dan percaya gabungan parti tempatan akan menjadi pilihan rakyat Sabah sebagaimana yang berlaku dalam pilihanraya di Sarawak baru-baru ini.

"Sebenarnya, usaha kami sekarang juga adalah permulaan dalam menyatukan semua pemimpin KDMR yang selama ini terpisah dengan fahaman politik masing masing.

"Kami akan terus berbincang untuk dapatkan satu solusi penyatuan bukan sahaja dalam kalangan permimpin politik KDMR tetapi semua pemimpin Sabah," katanya.

Menurutnya, sudah sampai masanya untuk semua berpadu dan bersama dalam satu gabungan yang fokus kepada kemajuan Sabah.

"Marilah kita berganding bahu...yang lepas tu lepaslah. Fokus kepada kemajuan Sabah. Kita berusaha dan berdoa agar menerusi `pisompuruan' (kesatuan), Sabah akan maju jaya," katanya.

https://www.utusanborneo.com.my/2022/01/02/terima-kasih-tetapi-saya-sudah-ada-parti-baharu-kata-peter


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo