NOTIS:

Belum ada lagi....

Jangan risau tiada PKP selepas ini: Ismail Sabri

0


BERA - Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberi jaminan tiada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara akan dilaksanakan selepas ini.

Menurutnya, ia berikutan keresahan rakyat apabila PKP akan dilaksanakan semula termasuk ketika sambutan Aidilfitri tahun ini.

"Saya pernah umumkan bahawa kita tidak akan buat lagi PKP seluruh negara, negeri dan daerah.

"Sektor ekonomi buka seperti biasa, saya beri jaminan tidak akan akan menutup lagi negara dari segi perniagaan, pergerakan rakyat bebas seperti biasa, tetapi kita fokus kawasan bersasar sahaja," katanya kepada pemberita pada sidang akhbar di sini pada Ahad.

Beliau berkata sedemikian selepas perjumpaan bersama anggota-anggota Kemas daerah Bera.

Ujar Ismail Sabri, sekiranya sesuatu kawasan berlaku peningkatan jumlah kes positif Covid-19, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) akan dilaksana.

"Contohnya seperti di Bera, kawasan di Felda Sebertak di situ ada kes meningkat, PKPD dilaksanakan.

"Jadi jangan bimbang dah ada buat spekulasi, kononnya rakyat tak boleh balik, itu semua tidak betul, kita pastikan perkara ini tidak berlaku," tegasnya lagi.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo