NOTIS:

Belum ada lagi....

KPM komited beri perhatian kerja baik pulih Sekolah, 8 lagi sekolah perlu disegera - Radzi

0


SHAH ALAM: Menteri Kanan Pendidikan Datuk Radzi Jidin meminta supaya kerja baik pulih di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Taman Sri Muda serta lapan lagi buah sekolah di kawasan sekitar yang terjejas akibat banjir segera dilakukan.
Beliau melalui hantaran Facebook rasminya memaklumkan rentetan tinjauan yang dilakukan oleh beliau petang semalam ke sekolah tersebut, bilik darjah, bengkel, makmal sains dan makmal komputer adalah antara yang rosak teruk selepas ditenggelami air akibat banjir besar minggu lepas.
"Seramai 34 orang guru sekolah ini juga turut terkesan akibat banjir," katanya melalui hantaran itu.
Turut serta dalam tinjauan tersebut Timbalan Ketua Setiausaha Perancangan dan Pembangunan Kementerian Pendidikan (KPM) Noor Azman Abdul Rahman.
Beliau berkata KPM komited memastikan semua sekolah yang terlibat dalam kejadian banjir besar baru-baru ini diberi perhatian segera untuk memastikan persekitaran pembelajaran yang lebih selamat dan selesa kepada anak-anak generasi pewaris negara.
-- BERNAMA............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo