NOTIS:

Belum ada lagi....

Pilih calon yang berintegriti, bersih dan bebas rasuah - Kongres Rakyat 2.0

0
SERUAN TERBUKA KEPADA RAKYAT MELAKA

Pilih calon yang berintegriti, bersih dan bebas rasuah

Kongres Rakyat mengikuti dengan dekat Pilihanraya Negeri Melaka (PRN) yang akan diadakan pada hari Sabtu, 20 November 2021.

Secara asasnya, Kongres Rakyat berpendapat PRN Melaka tidak sepatutnya diadakan semata-mata untuk memenuhi kehendak politik mereka yang berkepentingan dan bernafsu besar untuk merebut kuasa tanpa memikirkan kepentingan rakyat. Ditambah pula dengan situasi semasa covid-19 yang masih lagi tinggi dan menimbulkan kebimbangan rakyat untuk keluar mengundi.

Bagaimanapun disebabkan pilihanraya terpaksa juga diadakan,Kongres Rakyat menyeru kepada rakyat negeri Melaka agar ;

1. Bersama-sama menunaikan tanggungjawab keluar mengundi dengan mematuhi segala SOP yang telah ditetapkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya.

2. Menolak empat orang bekas ADUN yang telah menyebabkan politik negeri Melaka berada dalam keadaan kucar-kacir dan PRN terpaksa diadakan.

3. Menolak calon-calon BN sebagai signal bahawa rakyat tidak bersetuju RM100 juta dibazirkan untuk memenuhi kehendak bekas Perdana Menteri ke-6, DS Najib Razak . Beliau merupakan Penasihat BN kini.

4. Menolak Pakatan Harapan(PH) kerana ternyata telah gagal menunaikan janji-janji dalam manifesto PRU-14 setelah berkuasa selama 22 bulan.

5. Menyeru rakyat memilih calon-calon yang bersih, berintegriti dan bebas rasuah yang bertanding di bawah Perikatan Nasional (PN),disamping menyokong seorang Wanita sebagai calon Ketua Menteri pada kali ini.

PRN Melaka menyusuli PRN Sabah
Rakyat Melaka mampu merubah

Pengerusi Kongres Rakyat 2.0
Jam 6.00 Petang
19 November 2021

............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo