NOTIS:

Belum ada lagi....

BN sah menang selesa PRN Melaka

0

MELAKA - Mandat kerajaan negeri Melaka menjadi milik tunggal Barisan Nasional (BN) setelah disahkan memperoleh majoriti mudah dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) pada Sabtu.

Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) mengesahkan BN memenangi 15 daripada 28 kerusi yang dipertandingkan.

Pengerusi SPR, Datuk Abdul Ghani Salleh berkata, jumlah itu adalah bagi keseluruhan pengundian setakat jam 9.42 malam.

Pengisytiharan keputusan PRN Melaka bagaimanapun akan disambung untuk sesi kedua dalam masa terdekat.

Sementara itu, menerusi paparan terkini di skrin Pusat Media SPR, Menara Persekutuan menunjukkan BN memenangi 18 kerusi DUN.

DUN tersebut adalah Tanjung Bidara, Ayer Limau, Merlimau, Taboh Naning, Durian Tunggal, Lendu, Duyong, Rembia, Sungai Rambai, Kelebang, Kuala Linggi, Machap Jaya, Gadek, Serkam, Telok Mas, Pantai Kundor dan Asahan.

Sementara itu, Pakatan Harapan (PH) disahkan memenangi empat kerusi di DUN Ayer Keroh, Kota Laksamana, Bukit dan Bandar Hilir manakala Perikatan Nasional (PN) pula disahkan memiliki dua kerusi iaitu di DUN Sungai Udang, Bemban.


Sumber : SH 


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo